Pilotcursus IJsbereiden in de Horeca

2 augustus 2018

Veel restaurantkoks gebruiken in hun desserts ijs dat wordt ingekocht. Dit kan echt ambachtelijke ijs zijn, maar het is ook wel eens anders. Daarnaast zijn er chefs die hun eigen ijs willen draaien en daar hun eigen draai aan willen geven. Dit levert niet altijd het beste resultaat op. Daarom start het IJscentrum-Wageningen in september met een pilotcursus IJsbereiden in de horeca.

Pilotcursus IJsbereiden in de horeca

Op 5 en 6 september start een groep gespecialiseerde restaurantkoks van Vakschool Wageningen met deze speciale training waarin het ambachtelijk ijs wordt bereid met apparatuur die geschikt is voor de hoeveelheden die in de horeca gewenst zijn. De deelnemers gaan onder andere de ijsmix bereiden in thermoblenders. Het ijs wordt gedraaid met de kleinste professionele machines van Valmar en Carpigiani, een schaafijsmachine zoals de Pacojet en de sorbetieres die je vaak in de horeca tegenkomt.

Deelnemers zullen ervaren hoe bijvoorbeeld het ijs van een zelfde mixreceptuur uit verschillende machines komt. Ook leren de deelnemers hoe ze door het bijsturen van de mix de kwaliteit kunnen verbeteren en er hun eigen draai aan kunnen geven. Na deze pilot zal de cursus toegankelijk worden voor alle chefs die ijspiraties hebben.

 

Altijd op de hoogte blijven?