Patissier Dimitri Salmon geeft exclusieve demonstratie

10 juli 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Pixabay

Bij Bakkerijschool Ter Groene Poorte vindt op 17 oktober weer een VABA-demonstratie plaats. Dit keer deelt patissier Dimitri Salmon zijn in kennis onder de noemer ‘Eigentijdse patisserie en decoraties’.

Dimitri Salmon is eigenaar van La Dacquoise in Gozée in de buurt van Charleroi. Hij is gespecialiseerd in patisserie en chocolade en ontwerpt 3D-vormen voor deze producten. Hij deed mee aan verschillende Belgische en internationale wedstrijden. In 2002 won hij de titel van beste Belgische bakker-patissier en tien jaar later schreef hij de Belgian Chocolate Masters.

Dimitri Salmon

“Vakmanschap, kwaliteit en finesse. Het zijn waarden die Dimitri Salmon hoog in het vaandel draagt”, schrijft Ter Groene Poorte in de uitnodiging. “Zijn boetiek in Gozée, in de buurt van Charleroi, belichaamt die waarden met een strakke en minimalistische vormgeving. Het open atelier biedt de klant een blik op de toewijding van Dimitri en zijn team. Voor de samenstelling van zijn gamma trok Dimitri Salmon eveneens de kaart van de verfijning. ‘Ik werk graag met infusies en kruiden. Een mooi voorbeeld is mijn karameltaartje met gerookt zout.  Of de eigen interpretatie van een Paris-Brest met een interieur van lopend karamel. De klanten weten dat ze die originele en luxueuze twist bij La Dacquoise vinden. Met die aanpak heb ik een clientèle uit de wijde regio opgebouwd’.”

Ter Groene Poorte

De demo ‘Eigentijdse pastry en decoraties’ vindt plaats op 17 oktober bij Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge en duurt de hele dag. Voor meer informatie en aanmelden kunnen belangstellenden contact op nemen met Hans D’heer.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?