Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Het is dé plek om te zien hoe de verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Dit jaar viert de beurs haar veertigjarig jubileum.

Op Sigep vind je van alles. Van de basics: ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten tot aan onverwachte producten zoals verpakkingen, bedrijfskleding, buitendecoratie, zeepdispensers, ijskarren, serviezen, et cetera.

Blurring

De scheiding tussen de verschillende disciplines verdwijnt door de blurring-trend. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn niet alleen verschillende combinaties van ijs, patisserie, chocolade en koffie te zien, maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden er gecombineerd.

Nieuw

Brood en banket hebben dit jaar ook een groter aandeel op de beurs. Zij komen aan bod in het nieuwe Sigep Lab, een speciaal deel op de beurs ingericht voor experimenten, proeven en het delen van kennis. Ook een nieuw onderdeel bij Sigep 2019 is het ‘Junior World Pastry Championship’, waar de beste jongeren op het gebied van patisserie het tegen elkaar opnemen. De deelnemers zijn onder de 23 jaar en komen uit vijf continenten.

Koffiebranders

Een ander nieuw onderdeel van deze jubileumeditie is het ‘World Coffee Roasting Championship’, deze wedstrijd vindt die telkens op andere locaties plaats, en deze keer dus bij Sigep. Tijdens deze wedstrijd nemen meer dan twintig internationale koffiebrander-kampioenen het tegen elkaar op.

Sigep 2018

Op de vorige editie van Sigep 2018 waren er vooral veel nieuwe smaken. Toch bleef het traditionele hazelnoot- en chocolade-ijs ongekend populair onder producenten en consumenten. Enkele nieuwe smaken waren chocolade/sinaasappel/digestive, mint-Marrakesh, prickly pear, rozenijs en lemon meringue. Ook de trend van suikervrije en vegan varianten van producten zette zich door op Sigep.

Meer weten? Lees dan het complete artikel over Sigep in vakblad IJs! 10-2018. Nog geen abonnee? Vraag hier 1 gratis nummer aan.

Altijd op de hoogte blijven?