Laatste dag IJs-Vak in het teken van Golden Dreams-ijs

8 maart 2023 Anton Marchena

Op de derde dag van IJs-Vak stond het ‘Golden Dreams’-ijs centraal. Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde het Golden Dreams-ijs. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen.

Op 24 maart, de Europese dag van het ambachtelijk ijs, verkopen ijsmakers dit ijsje en doneren de opbrengst aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum werkt samen met Dream Rides om de 24ste geld op te halen voor het programma “Maximaal Bewegen” van het Prinses Máxima Centrum. IJsalons in Nederland zijn uitgenodigd om mee te doen door het ijsje op deze datum aan hun assortiment toe te voegen. Wie dit ijsje op het 24ste koopt, steunt op deze manier het programma.

Op IJs-Vak maakte ijsmaker Mastos Aerdt het ‘Golden Dreams’-ijsje zonder toegevoegde suikers. Hij liet zien en proeven dat ijs zonder toegevoegde suikers net zo lekker kan zijn en dat dit de structuur en de schepbaarheid van het ijs niet beïnvloedt. Met een speciale combinatie van polydextrose, isomalt, sucralose en voedingsvezels kunnen ijsmakers snel en gemakkelijk ijs maken.

 

Altijd op de hoogte blijven?