HUUPKENS IJS is IJssalon van het Jaar 2015

24 maart 2015

WEERT - Huupkens IJs in Weert mag zich de Beste IJssalon van Nederland noemen. Vanmiddag om 16:00 uur werd het verlossende woord gebracht: wie van de vijf genomineerden zou de titel pakken?

Wil Koppen en zijn vrouw Gerty Koppen waren al twee keer eerder genomineerd voor de titel. Drie keer is scheepsrecht, zeiden ze nog in de vorige editie van vakblad IJs! Samen met Frank Ceelen, eigenaar van de vestiging van Huupkens IJs in Heythuysen, namen ze de winnaarsbeker in ontvangst. Aanwezig waren onder andere VAIJ-voorzitter Jaap Pleit, VAIJ-bestuurslid Jan Nagelkerke, VAIJ-partner Teun Loonen (ICB) en burgemeester van Weert, Jos Heijmans en wethouder Van Eersel.

Verkiezing

De organisatie van de IJsVak-Wedstrijden is in handen van de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) in samenwerking met de commerciële partners van de VAIJ. Tijdens de IJsvak-Beurs, op 3 februari in Uden, werden de vijf kanshebbers aansluitend aan de wedstrijd Gouden IJscreatie genoemd. Net als vorig jaar, zijn dit jaar de vijf beste deelnemers van zowel de Gouden IJsspatel (strijd om wie het lekkerste ijsje maakt) als de Gouden IJscreatie (competitie om de mooiste ijscreatie op een bord of in de vorm van een coupe) verkozen tot genomineerden voor de titel IJssalon van het Jaar 2015.

Afgelopen maand werden alle genomineerde bedrijven beoordeeld op de toepassing van de hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie binnen hun bedrijf. Vandaag, tijdens de Week van het Ambachtelijk IJs en op de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, vond de feestelijke uitreiking plaats van de IJssalon van het Jaar 2015. De bekendmaking vond bij Huupkens plaats in het bijzijn van burgemeester Heijmans en wethouder Van Eersel.

Frank Ceelen van Huupkens IJs kreeg in februari al de titel Vakman van het Jaar door zijn deelname aan zowel de Gouden IJsspatel als aan de Gouden IJscreatie. IJssalon Florence werd eerste in de wedstrijd om de Gouden IJscreatie.

Filmpjehuupkens-winnaar1-191x300

In de volgende editie van vakblad IJs! een artikel over de winnaars. Ook volgt er speciaal door onze fotograaf gemaakt filmpje van Huupkens IJs in Weert. Houd deze website in de gaten!

Altijd op de hoogte blijven?