Gelato World Cup 2020

2 december 2019 Erin Broos

Het wereldkampioenschap ijsbereiden vindt voor de negende keer plaats op Sigep, dit keer van 19 tot 21 januari 2020 in Rimini, Italië. Voor het eerst zien we twee vrouwelijke teamleiders en zullen Frankrijk en Italië op hetzelfde podium strijden.

De strijd om de Gelato World Cup 2020 wordt gejureerd door tien internationale journalisten die gespecialiseerd zijn in ijs, gebak en Food & Beverage. Zij zullen ook een speciale prijs toekennen aan de beste ijs cake. Op het strijdtoneel zijn er drie ervaren technische commissarissen: Sergio Colalucci, Sergio Dondoli en Gaetano MIgnano. Zij zijn de aanvoerders van de twaalf teams. De artistieke jury, samengesteld door Lorena Gava, de MOF-chef Stephan Didier en Adolfo Romero zullen een speciale prijs toekennen voor het Grand Buffet.

Elk team bestaat uit een ijschef, een patissier, een chef de cuisine en een ijssculptor onder leiding van een teamleider. Voor het eerst zien we twee vrouwelijke teamleiders: Alexandra Sowa-Trzebinska uit Polen en Renata Somogyi uit Hongarije.

De wedstrijd in cijfers: 60 deelnemers, 15 technische juryleden, 8 opdrachten in 3 dagen. De teams moeten de volgende opdrachten voltooien: ijs in glas, mystery box, ijs cake, voorgerecht, ijs- en brosse sculpturen en een ijs snack. Alle producten worden gepresenteerd als een Grand Buffet.

De twaalf deelnemende teams:

ARGENTINIË: De teamleider is Maximiliano Cesar Maccarrone, in het team zitten Diego Agustin Irate, Pablo Nicolas Renes, Matias Dragun en Ruben Darre.

COLOMBIA: De teamleider is Jonathan Nieto Hincapie, in het team zitten Julio Alberto Mojica Bolanos en nog drie chefs waarvan de namen nog niet bekend zijn.

FRANKRIJK: De teamleider is Stephane Augé, in het team zitten Fouchereau Franck, Lamy Adrien, Moudnu Nabil en Hasselbein Yoann.

DUITSLAND: De teamleider is Giovanni Finamore, in het team zitten Tim Tegtmeier, Federico Sacchet, Francesco Carrer en Gunter Single.

JAPAN: De teamleider is Kanjiro Mochizuki, in het team zitten Naomi Matsuo, Kkenichi Matsunsga, Kengo Akabame en Hiromi Nishikawa.

ITALIË: De teamleider is Giuseppe Tonon, in het team zitten Marco Martinelli, Eugenio Morrone, Massimo Carnio en Ciro Chiummo.

MALEISIË: De teamleider is Au Yong Yung Yee, in het team zitten Muhamad Rusmi Bin Che Dol, Siew Chee Wing, Jamaluddin Bin Zainal Abidin en Mustaffa Kamal Bin Othman.

MEXICO: De teamleider is Gustavo Barbabosa, in het team zitten Luis Sarmiento, Eduardo Suarez, Julio Cesar Moreno en David Miranda.

POLEN: De teamleider is Alexandra Sowa-Trzebinska, in het team zitten Robert Burkat, Michal Wiensniewski, Maciej Pieta en Mariusz Buritta.

SINGAPORE: De  teamleider is Ng Chee Leong, in het team zitten Miller Mai, Pang Yoon Hwa, Jason Tan en Jeffrey Ng.

SPANJE: De  teamleider is Lluis Ribas Gaurdia, in het team zitten Albert Soler, Albert Roca, Mayte Maria Teresa Rodriguez en Lluc Dalmau Val.

HONGARIJE: De  teamleider is Renata Somogyi, in het team zitten Sandor Kerekes, Nandor Gergely Bergmann, Josef Laszlo Somogyi en Zsolt Toth.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?