Doe online inspiratie op!

25 augustus 2021 Stella van Ginkel Angelique Bosman

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vakblad IJs je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram, Pinterest en YouTube.

Instagram

Via de Instagram-hashtag #artisanalicecream delen mensen van over de hele wereld hun liefde voor ambachtelijk ijs. Ook heel leuk om nog veel meer ijsliefhebbers te gaan volgen via dit social medium.

https://www.instagram.com/explore/tags/artisanalicecream/

En met #ijssalon kun je volgen waar ijssalons dichterbij huis mee bezig zijn.

Foto Insta #ijssalon

Op zoek naar creatieve smaken? Volg dan de hashtag #icecreamrecipe. Wat dacht je van Pumpkin Pie Ice Cream (pompoentaart)? Of Shahi Kulfa ijs uit Pakistan? Laat je inspireren!

Foto Insta #icecreamrecipe

Het IJscentrum heeft een eigen Instagram-account: @ijscentrum. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en van alle cursussen die er gaan plaatsvinden.

Foto Insta @ijscentrum

Dit jaar vond de grootste ijsbeurs ter wereld helaas niet fysiek plaat, maar dat betekent niet dat de beursorganisatie stil zit. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Sigep op hun Instagram-account, @sigeprimini.

Foto Insta @sigeprimini

Op zoek naar nieuwe ideeën voor patisserie? Kijk op #instapastrychef om de mooiste gebakjes van verschillende patissiers te zien. Ook leuk voor ijsbereiders.

Foto insta pastrychef

Pinterest

Inspiratie opdoen voor de inrichting van je salon? Kijk eens op Pinterest!

Foto Pinterest inrichting ijssalon

YouTube

Wie zich meer wil verdiepen in de bereiding van ijs, kan eens een bezoekje brengen aan het kanaal van het Ambachtelijk IJscentrum. Hier vind je video’s van bereidingstechnieken, informatie over ijsmachines, en nog veel meer.

IJscentrum YouTube  

Zoek eens op YouTube op Sigep. De beursorganisatie heeft heel veel impressies van de afgelopen jaren op dit medium staan. Voor wie geen genoeg kan krijgen van filmpjes over ijs!

Foto YouTube Sigep

Altijd op de hoogte blijven?