De Verrassing zoekt ondernemende ijsbereider

11 februari 2022 Bianca Roemaat
Suzi en haar broer Mike van Oorschot met hun moeder Mariet Bussemaker tijdens de opening van hun ijssalon De Verrassing in 2014.

 

Suzi van Oorschot en haar moeder Mariet Bussemaker van De Verrassing in Beek en Donk zijn op zoek naar een ijsbereider die als partner in hun zaak wil stappen. IJsbereider Mariet gaat in 2024 met pensioen en omdat er door corona geen beurzen en bijeenkomsten zijn, schakelen ze vakblad IJs! in bij hun zoektocht.

“Mijn hoop is gevestigd op ijsbereiders die net hun diploma op zak hebben en op zoek zijn naar een ijssalon waar er mogelijkheden zijn om als partner toe te treden of om deze wellicht over te nemen”, vertelt Suzi van Oorschot. Door corona zijn er weinig netwerkbijeenkomsten met andere ijsbereiders en leveranciers, daarom doet Suzi haar oproep in Vakblad IJs!

In De Verrassing draait moeder Mariet het ijs en is Suzi verantwoordelijk voor de verkoop in de zaak. “Ik spring wel eens bij, maar mijn hart ligt niet bij het ijsdraaien. Mijn moeder stopt over twee jaar. Het ijsdraaien wordt ook fysiek steeds zwaarder en daarbij komt dat we volgend jaar moeten beslissen of we bijtekenen voor ons huurcontract.” Zodoende is Suzi een zoektocht naar een opvolger voor haar moeder gestart.

 

Combinatie ijs, chocolade en snoep

“We hebben geen traditionele ijssalon”, vervolgt ze. De Verrassing combineert de verkoop van ambachtelijk ijs met een chocolaterie en snoep. Die combinatie is in het verleden gaandeweg ontstaan. “We hebben sinds 2014 ijs verkocht op een andere locatie. Dat combineerden we toen al in de wintertijd met een chocolaterie. Nadat de drogisterij in het dorp stopte, hebben we de verkoop van snoep overgenomen. In 2019 zijn we naar deze locatie aan een winkelplein verhuisd. Ons plan om de horecafunctie verder uit te breiden, is door corona in het water gevallen.”

Het bedrijf in Beek en Donk heeft een ijskeuken is in totaal 250 vierkante meter groot. Daarnaast is er een terras en staan er picknickbanken op gemeentegrond voor de deur. “Sinds corona verkopen we alleen ijs ‘to go’ en hebben we de zitplaatsen binnen beperkt, maar uitbreidingsmogelijkheden zijn er.”

IJsbereiders die interesse hebben, kunnen contact opnemen via info@ijssalon-deverrassing.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?