Boermarke gaat plantaardig en verkoopt zuiveltak aan Zuivelhoeve

1 augustus 2023 Redactie Vakblad IJs Pixabay

Zuivelhoeve neemt de zuiveltak, inclusief de ijsproductie van Boermarke over. Boermarke gaat zich volledig richten op plantaardige producten. Dat meldt Tubantia.

Boermarke startte in 1987 als producent van boerenroomijs. Later kwamen hier andere zuivelproducten bij. In 2015 startte het familiebedrijf uit Enschede met de ontwikkeling van plantaardige producten. Een succes, want het bedrijf zag de afgelopen jaren de omzet van deze categorie sterk groeien. Daarom gaat Boermarke zich nu volledig toeleggen op plantaardig en doet de volledige zuiveltak van de hand. Inclusief het boerenroomijs waar het allemaal mee begon.

Overname zuiveltak

De zuiveltak is gekocht door Zuivelhoeve. Aan Tubantia vertelt een woordvoerder dat het gaat om een stille overname en er geen uitgebreide toelichting komt over deze overname. De zuivelproducten met het merk Boermarke verdwijnen stap voor stap uit het koelvak. “We gaan deze producten geleidelijk integreren onder de merknaam Zuivelhoeve”, aldus de woordvoerder in Tubantia.

Over Zuivelhoeve

Zuivelhoeve in Twekkelo is onderdeel van Roerink Food Family, waar ook de merken De Dessert Meesters (samenwerking met Van der Poel IJs) en Happy Goat toe behoren. Zuivelhoeve groeide in ruim veertig jaar tijd uit tot een Twents merk bekend van Boer’n yoghurt en Boer’n vla. Daarnaast heeft Zuivelhoeve meer dan zeventig winkels verspreid over heel Nederland.

Bron: Tubantia

Altijd op de hoogte blijven?