45ste editie van Sigep 2024 in Rimini

2 januari 2024 Bianca Roemaat Sigep

Voor wie benieuwd is naar de laatste trends op het gebied van ijs, patisserie, brood en koffie is de Sigep in Rimini een must visit. Van 20 tot 24 januari 2023 vindt de 45e editie van deze vakbeurs plaats die steeds internationaler wordt.

IJs, ijs en nog eens ijs. Als ijsvakman- of -vrouw gaat je hart sneller kloppen als je door de hallen met ijsaanbieders loopt van de Sigep in Rimini. Vitrines vol ijscreaties in allerlei kleuren ‘lachen’ je toe. Maar er is meer te beleven op ‘The World Dolce Expo’. Deze telt maar liefst 28 paviljoens en 1200 exposanten in de komende editie van 2024.
Het is niet alleen ijs, apparatuur en ingrediënten voor ijsmakers wat de klok slaat. Voor wie in de wereld van patisserie, brood, banket of koffie werkzaam is, valt er van alles te proeven, bekijken en te beleven. Kleurrijke vitrines vol allerlei soorten gebak, macarons of andere versnaperingen zijn overal aanwezig. Of struin rond in de hal waar brood de hoofdmoot is.

Leveranciers bezoeken

Trek daarom een paar dagen uit om de beurs af te struinen naar inspiratie, nieuwe producten en om de laatste trends op het gebied van alles wat met ijs en patisserie te maken heeft, te spotten. Bovendien kun je op één plek je vakgenoten ontmoeten en je leveranciers bezoeken. Wel zo efficiënt. 
Dit jaar is de beurs internationaler dan ooit. Niet alleen doordat steeds meer bezoekers uit de hele wereld naar het Italiaanse beursgebouw in Rimini afreizen. Ook de exposanten zijn afkomstig uit verschillende landen. Een aantal Nederlandse leveranciers geeft ook acte de presence. 
Wat de beurs ook meer internationale allure geeft, zijn de verschillende competities die in zes wedstrijd­arena’s op de beursvloer te volgen zijn. Zoals de Gelato World Cup, Sigep Gelato d’Oro, Juniores Pastry World Cup, Champion of the Panettone World Cup en verschillende koffiecompetities zoals de Italian Latte Art Championship. 

Actie op de wedstrijdvloer

Als publiek kijk je hier je ogen uit en zie je niet alleen allerlei vakmensen en jong talent uit de hele wereld in actie op de wedstrijdvloer, maar kun je ook de creaties van dichtbij bewonderen. Kortom: op elke vierkante meter van de beurs is wel wat te beleven en vooral veel inspiratie te tanken. ◀

Meer info op en.sigep.it

Wil je de vakbeurs Sigep in Rimini  bezoeken? Meld je dan (gratis) aan!

 

Altijd op de hoogte blijven?