Vijf tips voor backlinks

3 januari 2020

Hoe fijn zou het zijn als jouw website hoog scoort in Google. Om dat te bereiken kun je volgens de deskundigen anno 2019 niet om linkbuilding heen. Linkbuilding maakt je website beter vindbaar in de zoekmachine en zorgt ervoor dat Google je website als waardevol en relevant beschouwt. Met als gevolg meer bezoekers naar je website en meer conversie. Dat klinkt goed, maar hoe bereik je dat?

1. Goede content
Content is king, ook bij linkbuilding. Schrijf interessante blogs waarin je je expertstatus laat zien. Deel de blog op je social media-kanalen en voeg een link toe naar je website. Zodra lezers je blog delen, verspreiden de backlinks zich over internet.

2. Werk samen met andere sites
Ga een samenwerking aan met andere sites als gastblogger. Op de partnersite plaats je jouw blogs inclusief link. Met jouw blogs zorg je ervoor dat de partnersite goede content heeft, waardoor zowel hun site als jouw site meer bezoekers trekt. Denk hierbij wel aan unieke content; je kunt geen ‘oude’ blogs van je eigen site of social media hergebruiken.

3. Online reviews
Vraag je klanten online een review achter te laten en een link te plaatsen naar jouw bakkerij.

4. Google Mijn Bedrijf-melding
Maak een gratis Google Mijn Bedrijf-melding via google.nl/business om je bedrijfsinformatie toe te voegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services.

5. Startpagina's
Schrijf je onderneming in op startpagina’s in jouw vakgebied en regio, zoals bijvoorbeeld patisserie.startpagina.nl, bakkers.startpagina.nl, maar ook amstelveen. startpagina.nl en detelefoongids.nl.

Meer weten over online linkbuilding? Lees dan het complete artikel online op Vismagazine of Bakkers in bedrijf. Of lees het artikel in Bakkers in bedrijf 9-2019, Vismagazine 9-2019 of More than Drinks 5-2019.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?