Oppo Ice cream ligt sinds een jaar in de schappen van Albert Heijn. Het caloriearme roomijs wordt niet met room en suiker bereid, maar met verse weidemelk, virgine kokosolie en steviablad. Dit betekent dat een bolletje zo’n 40 calorieën bevat, ongeveer een kwart van traditioneel roomijs. Momenteel is Oppo in Nederland verkrijgbaar in drie smaken: Colombian Chocolate and Hazelnut, Salted Caramel en Choc Chip Cookie Dough. Binnenkort komen er twee nieuwe smaken bij: Speculoos Crunch en Raspberry & Vanilla.

Caloriearm ijs

Het aanbod van caloriearm ijs in de Europese supermarktschappen is in 2018 flink toegenomen. Consumenten zijn volgens de makers positief over Oppo. Cijfers van Kantar World Panel UK laten zien dat het herhaalaankoop-percentage bij Oppo hoger ligt dan bij de concurrentie. Bij Oppo is dit percentage 23 procent, bij Halo Top 15 procent en 13 procent voor Breyers.

Oppo Ice Cream

Charlie en Harry Thuillier, de oprichters van Oppo Ice Cream: ”We zien de concurrentie natuurlijk snel toenemen in caloriearm ijs, daarom blijven we doorontwikkelen op geweldige smaken gemaakt van premium producten. En dat wordt beloond door de consument.”

Altijd op de hoogte blijven?