Nog geen nieuwe ijsfabriek voor IJsmaker Talamini

15 oktober 2018

Mei 2018 brandde op het bedrijventerrein van Twello de ijsfabriek van Talamini af. De afgelopen maanden zag de ijsmaker, met vestigingen in Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Zwolle, zich gedwongen om een groot deel van zijn ijs bij andere leveranciers te halen. Wanneer de salons weer volledig over kunnen gaan op het eigen geproduceerde ijs is onbekend, want er is nog steeds geen nieuwe productieruinte.

IJsfabriek

Het is de bedoeling om een nieuwe productiehal te bouwen op de plaats van de afgebrande hal. Maar de bouw is nog niet gestart. "We doen er alles aan, maar zie in deze tijden van gekte op de huizenmarkt maar eens een bouwbedrijf te vinden dat op zo'n termijn een goede productiehal voor je bouwt", zegt Desmond van den Beld namens Talamini tegen Omroep Gelderland. Van den Beld durft niet te garanderen dat alles voor de start van het nieuwe ijsseizoen weer op orde is.

IJs van Talamini

Talamini maakt momenteel ijs in de keuken van een cateringbedrijf in Twello. Maar dat is lang niet voldoende. "Het is maar één tiende van wat we eigenlijk nodig hebben. We zijn de bedrijven die ons het overige deel leveren heel dankbaar. Daardoor konden we open blijven", aldus Van den Beld tegen Omroep Gelderland.

Lees ook: 

Altijd op de hoogte blijven?