Italini Gelato voor ijssalons en horeca

26 april 2011

Nederland is een ijsleverancier rijker. De jonge ondernemers Lucinda Kat en Joshua Camera zijn een onderneming in ambachtelijk Italiaans schepijs en bijproducten gestart. Italini Gelato levert aan ijssalons en horeca. Het ijs wordt op basis van een eeuwenoud Italiaans recept bereid.

Volgens Camera worden er uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt. Zo zijn de roomsmaken op basis van 70 procent verse, volle melk bereid en bestaan de fruitsmaken voor 60-70 procent uit vers fruit. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel: “Het is geweldig om potentiële klanten kennis te laten met ons ijs, ze zijn altijd aangenaam verrast door de smaak”, aldus Lucinda Kat. Daarnaast is het zien van het ijs in de vitrine ook een ware lust voor het oog. Het ijs in de bakken is fraai gedecoreerd en hoog opgemaakt in kunststof bakken met rvs-look. Naast het assortiment van bijna vijftig verschillende smaken, biedt Italini Gelato ook andere dessertproducten en bijproducten van ijs, zoals ijshoorns en ijsbakjes aan.

Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden de ondernemers service ook erg belangrijk in hun onderneming. Volgens Camera staat het gemak van de klant voorop. Zo kunnen klanten de dag voor levering tot middernacht online bestellen. Het duo heeft zelf al drie jaar een ijssalon in Haren. De twee ambitieuze ondernemers focussen zich eerst nog op Noord-Nederland, maar willen later hun focus uitbreiden. Zogenoemde ‘merkambassadrices’ brengen een bezoek aan potentiële klanten om persoonlijk kennis te maken met de producten.

Altijd op de hoogte blijven?