IJsbeurs Gelatissimo gaat op zoek naar de beste ijsmakers

28 oktober 2021 Redactie Vakblad IJs
Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH

Messe Stuttgard is van 5 tot en met 9 februari 2022 weer het toneel van de ijsbeurs Gelatissimo. Deze beurs biedt naast de laatste trends en innovaties op het gebied van ijs ook verschillende wedstrijden waaronder de Grand Prix Gelatissimo. De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend.

De Grand Prix Gelatissimo wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Drie dagen lang gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. Dit jaar moeten ze pistache, yoghurt en aardbeienijs maken. De beste van de dag wint een Vespa scooter en kwalificeert zich voor de grote finale, die plaatsvindt op de vierde dag. Dan gaan ze aan de slag met kokosijs. De winnaar neemt de Coppa Gelatissimo-trofee mee naar huis.

Intercoppa

Ook plaatsen de drie finalisten zich voor Intercoppa. Hier nemen ze het op tegen de beste ijsmakers van eerdere edities, namelijk de Grand Prix Gelatissimo van 2018 en 220. Hiervoor moeten ze het perfecte Variegato-Amarena-ijs creëren. De winnaar van deze wedstrijd neemt een nieuwe Fiat 500 mee naar huis.

Oud-winnaar

Oud-winnaar Danilo Sebastianelli van Eiscafé La Piazza in Aschheim deed mee in 2020. Hij nam het op tegen meer dan honderd ijsbereider en wist de jury voor zich te winnen met zijn hazelnoot creatie. “Het was de moeite waard, zegt hij. “Je krijgt een idee van wat jij kan en wat anderen in de branche doen. Daarnaast is het een geweldige kans om collega’s te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Voor mij is dat erg waardevol.”

Ga voor meer informatie over de wedstrijd naar de website van Gelatissimo.

Altijd op de hoogte blijven?