IJs & Zo opent nieuwe vestiging in Wassenaar

11 april 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: IJs & Zo

IJssalon IJs & Zo opende op 1 april aan de Langstraat in Wassenaar een nieuwe vestiging. Het is de vierde vestiging van de ijssalon. Ter ere van de opening schepten de medewerkers gratis ijs, waar met veel enthousiasme gebruik van werd gemaakt .

Thomas van Zaanen startte op 19-jarige leeftijd in 2014 met de IJssalon IJs & Zo in Leidschendam. Daarna volgden vestigingen in Delft en Appeltern. IJs & Zo Wassenaar is de vierde vestiging. Hier ging een grondige verbouwing aan vooraf. “Het is een bijzondere winkel geworden”, vertelt Thomas. "We zijn trots op het resultaat."

Familiebedrijf

IJs & Zo is een familiebedrijf waar diverse familieleden ieder hun eigen specialistische taak vervullen. Thomas houdt zich bezig met de bereiding van het ijs. Hij bedenkt en maakt regelmatig met veel plezier nieuwe ijssoorten. In 2019 won hij met zijn koffie-ijs een bronzen medaille bij de ijsvakwedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’.

IJs & Zo

Alle salons worden bevoorraad vanuit de vestiging in Leidschendam. Hier bevindt de ijsmakerij zich in een historische pand (anno 1899) gelegen aan de Leidschendamse sluis. Hier hadden Thomas’ overgrootouders ooit een groente- en fruithandel. De salon heeft een open ijskeuken waar klanten kunnen zien hoe het ijs gemaakt wordt.

IJssmaken

De ijssalon heeft 32 smaken in de vitrine waaronder meerdere sorbets (lactose vrij) tijdens de zomer, een aantal suikervrije smaken en glutenvrije kinder -en luxe hoorntjes. Echte hardlopers zijn Bokkepootjes, Mergpijpjes, Kinder Bueno, Cookies & Cream, Pornstar Martini, Yoghurt Bosvruchten Bastogne, Key West Lemon Pie en Strawberry Cheesecake.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?