IJs & co

23 september 2019

Aniek Keijsers schreef dit kookboek IJs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.

Wat dit boek interessant maakt is dat het niet volledig ingaat op één variant ijs. Het bespreekt juist alle mogelijke vormen van ijs: van roomijs tot sherbet, frozen yoghurt tot ijskoffie. Hetzelfde gaat op voor de smaakcombinaties. Het boek biedt recepten voor klassiekers zoals vanille en chocolade, maar ook voor smaken die tegenwoordig enorm populair zijn, zoals gezouten karamel, cookie dough en prosecco-granaatappel. Er is daarbovenop nog ruimte voor speelse, gewaagde recepten, zoals zwartsesamijs met honing, dropijs en frambozenijsjes met geitenkaas.

Daar komt nog eens bij dat Keijsers recepten geeft voor allerhande met ijs geassocieerde gerechten, zoals donuts, koekjes en hoorntjes. Voor de geoefende ijsbereider vormen maar weinig recepten een uitdaging of radicale vernieuwing. Alles bij elkaar is het boek echter bijna een catalogus vol ideeën voor een ijssalon. Je vindt er inspiratie uit alle hoeken: veganistisch, Midden-Oosters, modern, Amerikaans, klassiek en ga zo maar door.

IJs & Co van Aniek Keijsers is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: IJs & Co | ISBN: 9789461432117 | Prijs: 20,95

Altijd op de hoogte blijven?