Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding goedgekeurd

28 maart 2011

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding is goedgekeurd door het ministerie van VWS en de VWA en gaat in op 1 april 2011. Eenvoudiger, toegankelijker en duidelijker. Dat zijn de drie belangrijkste doelen geweest bij het vernieuwen van de Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding.

Dit heeft geleid tot een beknoptere hygiënecode, waarin de essentie van voedselveilig werken in volle duidelijkheid en op een voor iedereen begrijpelijke manier wordt neergezet. Daarnaast is de code aangepast aan de veranderde wetgeving.

De projectgroep die de code heeft opgesteld bestaat uit Evelien Brugman (KHN), Joep Biemans (Meesterijsbereider, IJscentrum), Jeroen Hendrickx (Kroonenburg Advies) en René Rijnders namens het bedrijfschap Horeca.

De Hygiënecode voor de ijsbereiding is vanaf maandag 28 maart zowel in gedrukte vorm als digitaal te verkrijgen via www.kenniscentrumhoreca.nl. Zowel de digitale als de gedrukte versie van de hygiënecode bevatten alle werkinstructies. Op de website is bovendien aanvullende informatie opgenomen over voedselveilig werken die van belang kan zijn, zoals registratie formulieren en algemeen toepasbare technieken.

Altijd op de hoogte blijven?