Vandaag, 7 januari, start de 63e editie van de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. Bedrijven presenteren de laatste trends en innovaties. Er zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Ook voor ijsbereiders is de Horecava interessant.

Horecava 2019

De Horecava is onderverdeeld in de segmenten dranken, dienstverlening, fastservice, grootkeuken, inrichting en inventaris, koffie thee en cacao, Food en Food mobility.  Verschillende voor ijsbereiders interessante partijen presenteren zich op de Horecava. Bijvoorbeeld Froster Frozen Food Logistics, Gebo Gelato, Icetech, Valmar Nederland en Woertman. Op de site van de Horecava staat een compleet overzicht van alle exposanten. Ook ijsketen Baskin-Robbins is aanwezig met een pop-up store voor hun nieuwe productenvoor de retail en horeca.

Daarnaast zijn er allerlei workshops en demonstraties op het gebied van patisserie. Zo geven experts van het Bakery Institute, zoals Gerard Blaauw, Hans Heiloo en World Chocolate Masters-deelnemer Patrick de Vriesover, verschillende demo’s voor bonbons, eclairs en macarons. Ook vindt tijdens de Horecava de Dobla Pastry Battle.

Horecava Innovation Awards

In het InnovatieLAB presenteren start-ups de nieuwste trends en innovaties. Hier zijn meer dan 250 nieuwe producten en diensten te proeven, te ruiken en te zien. Vandaag werd hier de Horecava Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept. Deliverect won de overall award. Deze tool integreert verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS (point of sale). De categorie Food werd gewonnen door de Amster-Damhertenrookworst. In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100 procent composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava Street Takeover

Dit jaar beperkt de Horecava zich niet tot de RAI, maar trekt ook Amsterdam in. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat vindt op 7, 8 en 9 januari de Horeca Street Takeover plaats. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan de horeca in deze straat, die volledig in teken staat van de Horecava. Luuk Scholte, Food Group Director Horecava: “De Street Takeover is dé plek om na de Horecava bij elkaar te komen. Het biedt voor zowel exposant als bezoeker gelegenheid om het netwerken ook na de beurs op gezellige en ongedwongen wijze voort te zetten.”

Altijd op de hoogte blijven?