Groei Gezondheidseffecten Biologische producten

20 april 2011

Voor de eerste keer nemen meer dan 150 wetenschappers uit 25 landen, samen met afgevaardigden van de FAO en EU deel aan een internationaal congres over de kwaliteit, veiligheid en gezondheidseffecten van biologische producten.

De bijeenkomst vindt in Praag plaats, van 18 tot 21 mei 2011. Het congres wordt door Organic Food Quality and Health Research (FQH) georganiseerd vanwege belangstelling voor duurzame landbouw en voor de mogelijke gezondheidseffecten van biologische producten. In Nederland heeft recent onderzoek aangetoond dat consumenten positieve ervaringen hebben bij het eten van biologische producten.

Tijdens diverse presentaties en workshops zullen wetenschappers discussiëren over de kwaliteit, authenticiteit en mogelijke gezondheidseffecten van biologische producten. Zo komen ook de resultaten van recent onderzoek van het Louis Bolk Instituut onder gebruikers van biologische producten aan bod. Uit dit kwalitatieve onderzoek blijkt dat driekwart van de deelnemers aan het onderzoek een betere weerstand ervaren en een sneller herstel na ziekte.

Voor meer informatie over dit congres kijk op www.fqh2011.org. Zie ook www.louisbolk.nl voor toelichting op het consumentenonderzoek.

Altijd op de hoogte blijven?