Gelateria Vicini: jongste CGU-gecertificeerde ijsbereider ter wereld

30 maart 2011

Henk Huiskamp, eigenaar van de Slimmerick in Epe, volgde afgelopen maand samen met zijn zoon Mitchel, chef-kok Ton Kamphuis en medewerker Marc van der Haar, een week lang een cursus aan de Carpigiani Gelato Univeristy in Bologna. Ze deden er de nodige kennis op voor de nieuw te openen ijssalon Gelateria Vicini. Mitchel Huiskamp is met 14 jaar de jongste door Carpigiani Gelato University gecertificeerde ijsbereider van de wereld.

Aan de Carpigiani Gelato University in Bologna hebben de vier mannen kennis gemaakt met het op echte Italiaanse wijze bereiden van ijs. Bovendien hebben zij meteen de kans gekregen om alvast te oefenen met Carpigiani ijsmachines. “De cursus was erg leerzaam. We hebben onder andere veel ideeën op gedaan voor recepturen,” vertelt Henk Huiskamp. Chef-kok Ton Kamphuis ontwikkelde tijdens de cursus in Bologna een recept voor Tiramisu ijs. “Daarvoor kreeg hij zelfs een compliment van de Italiaanse instructeur.”

“De komende dagen kunnen we alles wat we hebben geleerd in praktijk gaan brengen.” Op 1 april aanstaande opent Gelateria Vicini haar deuren. De ijssalon is gevestigd in het pand naast De Slimmerick aan de Hoofdstraat 104 in Epe. Als openingsaanbieding betalen klanten t/m 3 april slechts € 1 voor twee bolletjes ijs.

Meer informatie over de Carpigiani Gelato University is te vinden op www.gelatouniversity.com.

Altijd op de hoogte blijven?