Boek: recepten geïnspireerd op moderne kunst

14 november 2014

De desserts van Caitlin Freeman zijn nu wereldberoemd. Zij maakt taarten, koekjes, parfaits en drankjesgeïnspireerd op de vormen en kleuren van beroemde kunstwerken. De recepten hiervoor zijn gebundeld in het boek 'Moderne Kunst Desserts', een uitgave van Terra Lannoo.

Als kind in de jaren 80 in Ojai, een kleine stadje in Zuid-Californië waar auteur Caitlin Freeman opgroeide, droomde ze er nooit van om banketbakker te worden, zegt ze zelf. "Maar ik was dol op zoet, met een voorliefde voor donuts. Mijn plan om in de voetsporen van mijn grootvader te treden en tandarts te worden, kan door mijn grote voorliefde voor zoetigheid mislukt zijn. Jaren later, tijdens een excursie naar het San Francisco Museum of Modern Art, stond ik voor het schilderij Display Cakes van Wayne Thiebaud. Toen voelde ik voor het eerst het warme geluk waar ik naar op zoek was..."

Freeman komt in haar boek met praktische recepten en leuke verhalen over de desserts, de kunstwerken en de kunstenaars. Samen met de afbeeldingen van de originele kunstwerken, vergezeld van achtergrondinformatie, leveren de gedetailleerde, eenvoudig te volgen stap-voor-stap-instructies in Moderne Kunst Desserts inspiratie tot het maken van taarten, koekjes, parfaits en drankjes voor de heerlijkste eetbare meesterwerken. Natafelen wordt nooit meer saai. Zo smaakt kunstgeschiedenis naar meer.

Altijd op de hoogte blijven?