Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

30 juni 2022 Redactie Vakblad IJs

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

In 2006 startten Rob en Wendy met de verkoop van ambachtelijk ijs bij ’t Cornetje in Boxbergheide.  Nu 12 jaar pakt het stel de draad weer op. Op een andere locatie – Zonhoven – en met een nieuwe naam De Smaakbom.

Ambachtelijk ijs

Rob zorgt weer dagelijks voor vers gedraaid ijs. “Bij De Smaakbom werken we volgens hetzelfde, authentieke recept”, vertelt Wendy. “Het was zo’n succes dat we het recept niet durfden te wijzigen, en het in zijn oorspronkelijke samenstelling behielden. Bij ons gaat traditie hand in hand met vernieuwing. Die ervaring en knowhow gebruiken we nog steeds om vernieuwende en verfrissende ijsproducten te bereiden bij ijs Zonhoven, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.”

De Smaakbom

De ijssalon van De Smaakbom zit in een originele Airstream ijstruck. Zonhoven is de uitvalbasis. Hier draait Rob ook het ijs. Wendy: “We hebben verschillende soorten ijs in ons assortiment: artisanaal ijs maar ook met de mogelijkheid van Vegan ijs of glutenvrij , lactosevrij en suikerarm ijs. We staan voor kwaliteit en versheid. Bij De Smaakbom in Zonhoven springen we flexibel om met de vragen van  klanten.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?