VENLO - Bakeplus opende onlangs een nieuw, hypermodern vriesmagazijn van 1.200 m² in Venlo vanwege de voortdurende groei van de activiteiten van de groothandel. Het magazijn staat bol van de energiebesparende snufjes en heeft weinig onderhoudskosten. Naast de eigen activiteiten wordt het vriesmagazijn ook opengesteld voor opslag van derden.
Nieuwste technologie
Bij de bouw van deze diepvries zijn de nieuwste led-technologieën gebruikt. De voordelen daarvan zijn:
- Lager energieverbruik waardoor besparing kan oplopen tot 60 procent.
- Door de positionering van de verlichtingsarmaturen zijn er beduidend minder nodig voor hetzelfde lichtbeeld.
- Lange levensduur, zo’n 15 jaar waardoor de onderhoudskosten veel lager zijn.
- De verlichting hoeft niet eerst op te warmen en geeft dus direct helder licht.
- Door lagere warmteontwikkeling kan er ook worden bespaard op de koelkosten van het vriesmagazijn.
- Door de plaatsing van de armaturen op tien centimeter vanaf het plafond in tegenstelling tot de gebruikelijk 50 centimeter, is er meer functionele vriesruimte beschikbaar en hoeft er minder onnodig diepgekoeld te worden.
Derden
Het magazijn voldoet aan de HACCP-kwaliteitsmanagementvoorwaarden waardoor het magazijn uitermate geschikt is voor voedingsmiddelen. Bakeplus draagt naast opslag zorg voor kwaliteitscontrole, temperatuurregistratie en voorraadbeheer. De diepvriesruimte is donderdag 27 februari op feestelijke wijze geopend.
Klassiek
Bakeplus is van oudsher een klassieke groothandel in voedingsmiddelen met een hoge servicegraad, gespecialiseerd in de opslag en fijnmazige distributie van droog, koel- en vriesproducten voornamelijk voor bakkers, banketbakkers en ijsbereiders. Bakeplus is een landelijke organisatie die werkt met drie distributiecentra: in Haaften, Venlo en Zevenaar. Meer info: www.bakeplus.nl