Trots op de ijsbranche

26 april 2023 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)

Begin maart vond dit jaar weer de Bakkers- en IJs-vak plaats in de hallen van Easyfairs in Gorinchem. De IJs-vak is enorm goed bezocht. Na voorgaande jaren van corona en andere toestanden werd het weer eens tijd om elkaar als branchegenoten te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen.

De wedstrijden liepen weer als vanouds. Ikzelf had het voorrecht om plaats te nemen in de jury van de Gouden IJsspatel, en ook van de IJscreatie.  Ik heb bewondering voor de professionaliteit van de organisatie. De finalisten kunnen trots zijn op hun prestatie en de branche op het niveau dat de winnaars aan de dag hebben gelegd. We hebben nu zes enthousiaste en kwaliteitsvolle genomineerden voor de verkiezing van ‘IJssalon van het jaar’. Hier mag de hele ambachtelijke ijsbranche trots op zijn.

IJsgala

Een ander hoogtepunt van IJs-vak was het IJsgala. Een woord van dank is hier zeker op zijn plaats voor alle partners die dit netwerkevenement mede mogelijk gemaakt hebben. Een superleuke en vooral ontspannen mix van lekker eten, gezelligheid en ondertussen kennis nemen van de diverse prijs­­­­uitreikingen, onderscheidingen en andere mededelingen. Iedereen heeft hier weer ouderwets van genoten. Het IJsgala is zeker voor herhaling vatbaar.

Op deze avond heb ik zelf te kennen gegeven de voorzittershamer over te dragen. Edwin van Es wordt het nieuwe gezicht van de vereniging. Ik heb aangegeven om vanaf nu een stapje terug te doen, en als de Algemene Ledenvergadering in het najaar plaats vindt, uit het bestuur te stappen.

Tot die tijd zal ik samen met de mede bestuursleden en de diverse commissies de belangen van de vereniging blijven ondersteunen. We blijven dan ook aan de weg timmeren. De diverse commissies zijn druk bezig met onder andere, de verkiezing ‘IJssalon van het jaar’, het energievraagstuk en last but not least met een actueel probleem dat op ons afkomt: namelijk de toekomstige regels met betrekking tot het gebruik van verpakkingsmiddelen.

Single use plastics

Commissielid Mastos Aerdts is volop doende met een onderzoek naar de mogelijkheden voor de vervanging van ‘single use plastics’. Wij houden jullie zeker op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied maar ook voor wat betreft andere aangelegenheden.

Trots ben ik ook op dit Vakblad IJs! en zeker op de samenwerking met de directie en redactie van dit mooie blad. Ik heb de afgelopen bestuursperiode aangestuurd op een hernieuwing van de samenwerking met het vakblad, en ben blij dat het ook gelukt is. Alle leden van de vereniging genieten nu van dit blad. De Ambachtelijke IJsbranche kan trots zijn op dit prachtige en professionele vakblad. Zowel inhoudelijk als qua uitstraling een topper.

Teun Loonen | voorzitter

Altijd op de hoogte blijven?