Dag van het ambacht

20 november 2023 Edwin van Es, voorzitter Ambachtelijk IJscentrum

Wat doe jij op maandag 11 maart 2024? Het klinkt nog ver weg, maar het is een dag om reikhalzend naar uit te kijken.

Met trots brengt de VAIJ dan samen met een aantal partners namelijk De Dag van het Ambacht. Een speciale dag voor professionals, vol inspiratie en innovatie én natuurlijk ambachtelijk vakmanschap.

Smaak en kwaliteit zijn onlosmakelijk verbonden met ons ijsambacht, nietwaar? Er gaat niets boven samen genieten van iets lekkers. Dus kun je wel zeggen dat eten verbindt. 

Hoe is de verbinding tussen jou als bereider en jouw gasten of klanten? Zeker nu de vraag naar vegan meer en meer toeneemt. Hoe speel jij als ondernemer in op klanten met speciale dieetwensen op het gebied van allergenen?

Tijdens De Dag van het Ambacht gaan wij – samen met alle partners – antwoord proberen te geven op deze actuele thema’s. 24 sponsoren zullen allemaal hun eigen proeftafel inrichten. Voor ijsbereiders is er een heus Smaakplein. Zo proef jij hoe je mee kunt gaan met de wensen van de consument, zonder concessies te doen op smaak en kwaliteit.

Naast de aandacht voor deze belangrijke thema’s en al dat proeven is er ruimte voor veel meer. Zo zijn bezoekers getuige van gerenommeerde vakwedstrijden zoals de Beste Bonbon van Nederland, de Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar. Daarnaast bestaat Dutch Pastry Team volgend jaar 25 jaar en wij zijn vereerd dat zij dit jubileum tijdens De Dag van het Ambacht met ons en al onze partners en bezoekers willen vieren. 

De IJs-Vakwedstrijden hebben eindelijk weer een vaste thuisbasis gekregen. Ook in de tussenliggende jaren dat IJs-Vak er niet is, krijgen de ijsbereiders het podium dat ze verdienen. 

De branche met elkaar verbinden, dat is ons voornaamste doel als vereniging. Daarom roep ik onze partners op om deze dag te steunen. Met een fantastisch IJsVak Gala dat om vijf uur ’s avonds begint en tot middernacht duurt, sluiten we de Dag van het Ambacht af, dus mis het niet!

Noteer alvast in jouw agenda dat de Dag van de Ambacht op 11 maart 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem plaatsvindt van 10.00 tot 17.00 uur. 

Altijd op de hoogte blijven?