Wedstrijdreglement Gouden IJscreatie & IJssalon van het Jaar 2014

28 oktober 2013
  • Wedstrijdreglement Gouden IJscreatie 2014

Algemeen:

Aan deze wedstrijd kunnen alleen die deelnemers meedoen die werken in een ijssalon in of buiten Nederland waar ambachtelijk ijs wordt gedraaid. De opdracht van De Gouden IJscreatie 2014, is het maken van vier identieke ijscreaties, in zes minuten tijd. In de ijscreaties moeten minimaal drie zelfgeproduceerde ijssmaken verwerkt zijn. Eén ijssmaak dient in ieder geval het wedstrijd passievruchten sorbetijs te zijn. Ook voor de andere zelfbereide ijssoorten dient u zelf zorg te dragen.

Wedstrijdeisen

  • Alle deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor alle ingrediënten en overige benodigdheden zoals gereedschap, bestek, coupes en borden voor het maken van de ijscreatie. Twee van de ijscreaties worden openbaar en één anoniem (blind) door een deskundige jury beoordeeld. Eén ijscreatie is bestemd voor de showvitrine en fotografie.
  • Al het ijs dat in de creatie verwerkt wordt, moet worden meegenomen en worden aangeleverd in bakken van max. 2½ Liter. Het ijs moet bereid worden in de ijskeuken van het ingeschreven adres.
  • Op voorhand mogen er twee “halffabricaten” in de voorbereiding worden geproduceerd. Hier wordt streng op toegezien door de praktijkjury. Items moeten tijdens de voorbereiding getoond worden aan de jury. Bij het gebruik van items welke niet zijn getoond of staan vermeld op het receptuur, volgt diskwalificatie.
  • Het is niet toegestaan om in de voorbereidingsfase garnering aan te brengen en/of onderdelen van de creatie te portioneren, op de te gebruiken presentatiematerialen. Alle werkzaamheden dienen in het front van de jury uitgevoerd te worden.
  • De kostprijs van de creatie mag niet meer dan € 2,35 bedragen.

Dit dient u kenbaar te maken door het insturen van de receptuur. Deze kunt u vinden onder het kopje  “insturen receptuur IJscreatie “ op de website www.ijsvakwedstrijden.nl. De receptuur dient voor 15 januari 2014 in ons bezit te zijn.

  • Bij de receptuur dient behalve de kostprijs ook de verkoopprijs vermeld te worden.
  • De winnaar van “De Gouden IJscreatie” dient de winnende ijscreaties het gehele jaar op de ijskaart te zetten en aan te bieden, identiek in uitvoering en verkoopprijs.

De wedstrijdlocatie

De Wedstrijd om “De Gouden IJscreatie” vindt plaats op maandag 3 februari 2014. tijdens de IJsVak-Beurs 2014 te Haaften

Inschrijving

Deelnemers dienen zich vooraf digitaal in te schrijven bij het IJscentrum. De inschrijving dient vóór 15 januari 2014 in het bezit te zijn van de organisatie. Inschrijven is alleen mogelijk via de internetsite van het ijscentrum www.ijsvakwedstrijden.nl.

Er is maximaal één inschrijving per bedrijf mogelijk. Elk deelnemend bedrijf dient in het bezit te zijn van een zelfstandige inschrijving van de Kamer van Koophandel.

Voor deelname aan “De Gouden IJscreatie 2014” is een inschrijfgeld van € 195,- excl. BTW per inzending verschuldigd. Door het aanvinken van het aankruisvakjes op het inschrijfformulier, geeft u uw akkoord voor het éénmalig incasseren van het inschrijfgeld, via een automatische incasso.

Wanneer de betaling is verwerkt, ontvangen deelnemers een bevestiging van inschrijving. 14 dagen voor aanvang van de wedstrijd wordt de definitieve uitnodiging verstuurd. Blijkt de incasso om welke reden dan ook niet mogelijk, dan wordt de inschrijving geannuleerd.

De vakjury en de anonieme Jury beoordeeld op:

  • Werkwijze
  • Uiterlijk
  • Praktische haalbaarheid
  • Presentatie en productkennis (tijdens de wedstrijd worden vragen gesteld
  • Smaak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De praktijkjury beoordeeld op:
  • Hygiëne en temperatuur
  • Voorbereiding
  • Praktische haalbaarheid
  • Kostprijs - wanneer blijkt dat de ingediende receptuur niet overeenkomt met datgene wat gepresenteerd wordt, kan diskwalificatie volgen.

 

De uitspraak van de jury is bindend; er is geen beroep tegen mogelijk. In twijfelgevallen is het oordeel van de juryvoorzitter doorslaggevend.

Prijzen:

Alle deelnemers aan “De Gouden IJscreatie” ontvangen een op naam gestelde oorkonde.

  • . 1e prijs: een grote beker en een medaille

. 2e prijs: beker en een medaille

  • . 3e prijs: beker en een medaille

Deelnemers uit het buitenland die zowel deelnemen aan de Gouden IJsspatel en de gouden ijscreatie, kunnen wel individueel een wedstrijd winnen, maar worden uitgesloten voor het klassement van 'IJssalon van het jaar 2014'!

Deelname aan de IJssalon van het Jaar 2014

  • Deelnemers die zowel aan “De Gouden IJsspatel” als aan “De Gouden IJscreatie”deelnemen, kunnen meedingen naar de titel “IJssalon van het Jaar 2014”. Dit moet worden aangegeven op het inschrijfformulier.
  • De resultaten van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld. De vijf bedrijven die de hoogste scoren behalen en aangegeven hebben om deel te nemen aan de IJssalon van het jaar 2014, worden verkozen tot de vijf genomineerden, die meedingen naar de titel IJssalon van het Jaar.
  • In een vastgestelde periode zullen deze genomineerde worden bezocht door een mystery guest en onderworpen worden aan een hygiënecontrole door een gecertificeerd inspectiebureau. De beoordeling van deze twee onderdelen wordt opgeteld bij de resultaten van de Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Het bedrijf met de hoogste score wordt verkozen tot “IJssalon van het Jaar 2014”.
  • Alleen deelnemers die gevestigd zijn in Nederland komen in aanmerking voor de titel “IJssalon van het Jaar”.
  • Op het inschrijfformulier van “De Gouden IJscreatie dient aangegeven te worden of u ook wilt meedingen naar de titel “IJssalon van het jaar 2014”.
  • De meerkosten voor de titel “IJssalon van het Jaar” à € 450,-  excl. btw., worden bij de genomineerden in rekening gebracht.
  • De genomineerden worden na de prijsuitreiking van de Gouden IJscreatie bekendgemaakt.
  • De deelnemende IJssalons verplichten zich om tijdens een vastgestelde periode open te zijn. In die periode zal het bezoek van de mistery gast en de hygiënecontrole plaatsvinden.

De feestelijke bekendmaking van de IJssalon van het Jaar zal plaatsvinden op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs.

(alle rechten en wijzigingen voorbehouden)

Altijd op de hoogte blijven?