Recept vanille-ijs

4 december 2012

vanille ijsje

  • Een recept aangeleverd door J.S. Polak:

Vanille-ijs

Ingrediënten:

Water                                             2.170 gram

  • promex volle melpoeder            280 gram
  • promex magere melkpoeder    140 gram
  • slagroom 40%                              315 gram

suiker                                             490 gram

dextrose                                         45.5 gram

  • glucosepoeder                               35 gram
  • cromodan coldline                        22.75 gram
  • cromodan super                            1.75 gram
  • givree bourbon vanillestok          2 stuks

Totaal                                              3.500 gram

Bereid volgens de warme methode deze receptuur en laat de opengesneden vanille stokken een deel van het proces meegaan. Na de rijping verwijderen we de boon uit de mix. Ik zou als optie willen aangeven dat we bij dit recept toevoegen:

  • Aromitalia vanicreme bourbon                35 gram
  • Amstel visser AV4 2x geconc.                   20 gram

Kostprijs AV4 2x geconcentreerd per liter ijsmix:

Bij een dosering van 20 gram AV4 2x geconcentreerd per liter ijsmix, aanschaf € 55,50 per liter = € 1,11 vanillekosten per liter ijsmix.

Kostprijs Bourbon vanille stok givree per liter ijsmix:

Bij een dosering van 1 stok per liter ijsmix, aanschaf € 180,00(kg) = € 1,08 vanillekosten per liter ijsmix.

1 vanillestok weegt plm. 6 gram.

Altijd op de hoogte blijven?