- Een recept aangeleverd door J.S. Polak:
Vanille-ijs
Ingrediënten:
Water 2.170 gram
- promex volle melpoeder 280 gram
- promex magere melkpoeder 140 gram
- slagroom 40% 315 gram
suiker 490 gram
dextrose 45.5 gram
- glucosepoeder 35 gram
- cromodan coldline 22.75 gram
- cromodan super 1.75 gram
- givree bourbon vanillestok 2 stuks
Totaal 3.500 gram
Bereid volgens de warme methode deze receptuur en laat de opengesneden vanille stokken een deel van het proces meegaan. Na de rijping verwijderen we de boon uit de mix. Ik zou als optie willen aangeven dat we bij dit recept toevoegen:
- Aromitalia vanicreme bourbon 35 gram
- Amstel visser AV4 2x geconc. 20 gram
Kostprijs AV4 2x geconcentreerd per liter ijsmix:
Bij een dosering van 20 gram AV4 2x geconcentreerd per liter ijsmix, aanschaf € 55,50 per liter = € 1,11 vanillekosten per liter ijsmix.
Kostprijs Bourbon vanille stok givree per liter ijsmix:
Bij een dosering van 1 stok per liter ijsmix, aanschaf € 180,00(kg) = € 1,08 vanillekosten per liter ijsmix.
1 vanillestok weegt plm. 6 gram.