Myrne Meulendijks van ’t IJshofje wint Gouden IJsspatel 2024

12 maart 2024 Bianca Roemaat
Het lekkerste demi-peren-ijs van Nederland komt uit Meijel. Myrne Meulendijks van ’t IJshofje uit deze plaats won op 11 maart de IJsVak-Wedstrijd om De Gouden IJsspatel 2024 in Gorinchem. Naast deze titel is ’t IJshofje genomineerd voor de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024’.

De tweede prijs in de vakwedstrijd voor ambachtelijke ijsbereiders ging naar Mark van Gaal van IJs en Spijs uit Haps (links op de foto). Vorig jaar maakt hij het beste stracciatella-ijs. Marcel Vermeulen van Ciolato di’ Cello uit Voorhout eindigde als derde (rechts op de foto). Hij behaalde eveneens de onderscheiding voor de ‘beste nieuwkomer 2024’. Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt aan de beste debutant met de hoogste score.

Demi-perenijs

Op het evenement ‘De dag van het Ambacht’ draaide de winnares samen met negen andere finalisten live haar demi-perenijs. Dit is een ijs waarvan minimaal een derde bestaat uit sorbetijs in combinatie met roomijs.  Een jury bestaande uit ijsbereiders en consumenten beoordeelde het ijs op kleur, structuur/ textuur en smaak. Op basis van eerdere voorrondes waren de tien deelnemers geselecteerd.

Genomineerd voor ‘IJssalon van het Jaar’

De ijssalons van de drie winnaars op het erepodium bij de Gouden IJsspatel zijn eveneens genomineerd voor de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024’. Samen met de andere genomineerden strijden zij om deze onderscheiding. Dit zijn: De Smaak! Chocolade & IJs uit Eersel , IJssalon Pisa uit Zevenaar en Luciano uit Wassenaar. Binnenkort krijgen de genomineerden bezoek van een mystery guest en volgt een grondige hygiënecheck. De winnaar van de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024’ wordt begin juni bekendgemaakt.

052rd_ijsvak

Erepodium Gouden IJscreatie

Naast de wedstrijd om de Gouden IJsspatel vond op 11 maart tijdens de Dag van het Ambacht ook de strijd om De Gouden IJscreatie plaats. De winnaar daarvan was Gijs Kennis van De Smaak! Chocolade & IJs uit Eersel met zijn creatie Impeerium. Coco Strijbosch van IJssalon Pisa uit Zevenaar eindigde met ‘Koekenpeer’ op de tweede plaats en derde prijs was voor Mark van Gaal van IJs en Spijs in Haps met Practically Pearfect.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging van Ambachtelijke IJbereiders. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?