Hazelnootijs

3 juli 2012

Ingrediënten:

  • 550 kilogram licht geroosterde hazelnoten tonda gentile Piemonte (60 á 65 % vet)
  • 3250 gram melk
  • 100 gram eigeel
  • 500 gram kristalsuiker
  • 315 gram dextrose
  • 150 gram magere melkpoeder
  • 50 gram bindmiddel 5 %
  • 90 gram invertsuiker

Stap 1:

Vul de molen met de hazelnoten. Een zeer smeuïge pasta vormt zich.

stap_1 stap_1b_mobile_

Stap 2:

Spatel de laatste resten van de hazelnootpasta uit de molen.

stap_2a stap_2b

Stap 3:

Meng de melk, het eigeel, de invertsuiker en de pasta met elkaar tot een homogene massa.

stap_3

Stap 4:

Vul een aparte kom met drogestof: kristalsuiker, dextrose, melkpoeder, en het bindmiddel en roer goed door.

amandel_stap_4

Stap 5:

Vul de pasteuriseermachine (hier wordt de Bravo gebruikt) met het vloeibare gedeelte, laat het verwarmen tot 25-30 graden Celsius en voeg de drogestof toe.

stap_4b

Stap 6:

Verwarm tot 80-83 graden Celsius, breng de mix naar het ijsdraaigedeelte van de machine en laat het afkoelen tot -8,5 graden Celsius, waarna er ijs van wordt gedraaid.

stap_5

Altijd op de hoogte blijven?