Prodotti Stella

11 februari 2013

Prodotti Stella was voor het eerst sinds jaren weer present op de Sigep in Rimini. “We kregen daar heel veel positieve reacties op”, laat Zirkzee weten. “Door aanwezig te zijn op deze internationale vakbeurs, laten we weten dat we er voor de Nederlandse ijsbereider zijn.” Op de Sigep presenteerde de producent drie ijssmaken binnen het ‘Le Vie Dell’Eccelenza’-concept. Het Italiaanse Opera en het Latijns-Amerikaanse Mistero Latine zijn inmiddels al bekende smaken in de markt en daar komt een nieuwe smaak bij: Passione Tropical. “Deze ijssmaak bestaat uit kokosnoot, ananas, ongeraffineerde rietsuiker en cararum”, licht Zirkzee toe. “Alle ingrediënten komen van rond de evenaar. In alle promotionele uitingen is de herkomst echt zichtbaar en dat is wat consumenten steeds meer zoeken: herkenbaarheid.”

Verder is frozen yoghurt een enorme trend, merkt Zirkzee. “Prodotti Stella levert hierbinnen een compleet concept, met naast frozen yoghurt-mix ook fruit in siroop en droge toppings.” De ondernemer raadt ijsbereiders af om hun klanten zelf in de weer te laten gaan met toppings. “De dosering is erg belangrijk bij frozen yoghurt. Als je mensen zelf hun ijsje laat samenstellen, bestaat het gevaar dat ze er teveel toppings op doen. Dat gaat niet alleen ten koste van het product, maar het is ook minder rendabel.”

[gallery columns="4" ids="3085,3086,3087,3088,3089,3090,3091,3092,3102,3103,3104,3105"]

Altijd op de hoogte blijven?