- Ingrediënten:
- 600 gram zonnebloempitten, kort om en om geroosterd
- 4000 gram basisijsmix
- 100 gram invertsuiker
- Karamel, hoeveelheid afhankelijk van gewenste behoefte
- 20 gram zout (meer of minder, afhankelijk van behoefte en smaak)
- Naar behoefte en smaak: pompoenpitten, goed geroosterd
Stap 1: doe de zonnebloempitten in de molen.
Stap 2: een logge pasta vormt zich. Haal zodra het klaar is de laatste resten pasta uit de molen met een spatel.
Stap 3: maak een warme karamelsaus en voeg daar 20 gram zout aan toe. Goed doorroeren tot de zout oplost. Daarna af laten koelen.
Stap 4: vul een emmer met de basismix en voeg daar de zonnebloempitpasta aan toe. Houd ongeveer 150 gram per liter ijsmix aan. Goed doorroeren, invertsuiker toevoegen en weer stevig doorroeren.
Stap 5: doe de mix in de bokvriezer, draai het ijs af en vul ondertussen een spuitzak met de karamelvariegato.
Stap 6: Vul een lage rvs-bak af met het ijs en giet daar de variegato overheen. Voeg er ook de pompoenpitten aan toe.
Stap 7: herhaal de vorige stap zodat er twee lagen ijs+variegato ontstaan.