Trendy combinatie van hartig en zoet

26 september 2023 Laan Heiloo Laan Heiloo
Voor een spannende ijssmaak maken klanten graag een omweg. Wees daarom niet bang om onverwachte smaken samen te voegen in een ijsrecept. Bacon en ijs klinkt misschien als een aparte combinatie, maar smaakt hemels én valt lekker op.

Chocolade-ijs met bacon en rum

De combinatie van zoete en hartige smaken is helemaal de trend, en dit heerlijke recept bewijst wel waarom. De combinatie van pure chocolade met knapperige bacon is om te smullen. Voeg daar nog een scheutje rum aan toe en je hebt een extra stoer ijsje.

Ingrediënten:

 • 3000 gram Melkbasis
 • 165 gram Cacao amaro poeder
 • 165 gram Chocolade callets puur Inaya Cacao
 • 150 gram Rum 43% / sterke drank
 • 230 gram Verse (boeren) melk
 • 180 gram Stracciatella fluida pasta
 • Naar wens Gebakken bacon / spek

Werkwijze:

 1. Smelt de cacao callets en voeg daar cacaopoeder, rum en 200 gram basis aan toe. Roer dit glad en voeg de rest van de basis en de melk toe.
 2. Laat het mengsel tien minuten rusten en giet het in de ijsmachine.
 3. Bak de bacon/spek in een pan. Laat uitlekken tot een droge en krokante bacon en hak het vervolgens in stukjes. Smelt de stracciatella fluida pasta en meng de stukjes bacon erdoorheen.
 4. Spatel het bacon/stracciatella-mengsel tijdens het afdraaien door het ijs en laat het uitharden in de shock-freezer gedurende 10 minuten.

Tips

 1. Dit lekkere ijsje is niet alleen een echte ‘eye-catcher’ maar heeft ook een unieke smaakbeleving. 
 2. Plaats deze te gekke ijscreatie op sociale media voor een grotere online zichtbaarheid. 
Laan Heiloo_logo
Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nl of kijk op www.laan.nl/recepten.

Altijd op de hoogte blijven?