IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman.
Recept en foto's: Bakeplus
Stap 1
Joconde plak uitsnijden: 2x binnenmaat ring en 1x strook in de omtrek van de ring.
Stap 2
Plak in de bodem van de ring plaatsen en vervolgens de strook aan laten sluiten. IJstaart vullen met ijs naar keuze en glad afwerken. Let op: randje bovenaan de ring vrijhouden van ijs.
Stap 3
Met joconde plak afsluiten en stevig aandrukken. In de shocker plaatsen.
Stap 4
450 gram suiker en 120 gram water verwarmen tot 120°C. 200 gram eiwit opkloppen met de suikersiroop. Straalsgewijs suikerstroop aan eiwit toevoegen. Opkloppen tot luchtig geklopt eiwitschuim.
Stap 5
Ring licht verwarmen en verwijderen.
Stap 6
Eiwit bovenop aanbrengen en eiwit rondom maskeren. Gelijkmatig verdelen met glaceermes en glad afstrijken.
Stap 7
Eiwit tamponneren met glaceermes.
Stap 8
Afbranden met brander, let op een gelijkmatige bruinkleuring.