Recept voor pistache financiers

14 oktober 2013

Hier vindt u het recept voor pistache financiers, die verwerkt worden in de halwa met yoghurtijs, die in editie 21 van vakblad IJs! (verschijning oktober 2013) wordt toegelicht. Het recept oor pistache financiers is verzorgd door Arthur Tuytel, lid van het Nederlands Patisserie Team.

Financierbiscuit:pistache-financiers-300x224

  • 165 gram amandelpoeder
  • 220 gram castorsuiker
  • 200 gram eiwit
  • 145 gram boter
  • 58 gram patent bloem
  • 200 gram pistachio bresilienne (Callebaut)
  • 3 gram zout

Werkwijze: Alle droge stoffen mengen. Eiwit toevoegen, gesmolten boter toevoegen. Afbakken op 200 °C, ongeveer 15 minuten.

Crême au beurre:

  • 750 gram melk
  • 250 gram slagroom
  • 450 gram suiker

 

  • 50 gram suiker
  • 80 gram roompoeder
  • 60 gram dooiers

Werkwijze:

Melk, slagroom en suiker koken.  Vervolgens suiker, roompoeder en dooier vermengen. Nu alles gaar koken en afkoelen. Vervolgens 1.100 gram boter luchtig laten draaien en de compositie in gedeeltes toevoegen. Op smaak brengen met pure paste pistachio (Callebaut). Biscuit bakken in flexipan, laten afkoelen en vervolgens de pistache creme au beurre erop strijken. Nu invriezen en bevroren afpoederen en afbruleren.

Altijd op de hoogte blijven?