Meesterlijk recept: ijslolly's

4 december 2014

Kerst kan een hele drukke periode zijn voor je ijssalon als je een leuk kerstassortiment aanbiedt. Ik ben altijd weer trots als er zoveel mensen een ijstaart of een dessert met ijs van ons hebben geserveerd voor de kerstdagen.

Dit jaar hebben wij de ijslolly’s toegevoegd aan ons assortiment. Het is een goed impulsproduct, leuk voor kinderen, een goede toevoeging aan een grand dessert en je kunt ze in veel verschillende kleuren en smaken maken. IJslolly's moeten wel efficiënt te maken zijn, helemaal tijdens deze drukke periode. Wij produceren de ijslolly’s dan ook per 1000 stuks en verkopen ze per 8 stuks.

  • Stap voor stap: ijslolly's

  1. Maak een semifreddo. Er zijn ook meerdere halffabrikaten op de markt waar je nog zelf een smaak aan toe kunt voegen.
  2. Schep bolletjes met een schep maat 55 op een koude plaat. Leg een vel bakpapier op de plaat.
  3. Steek in de bolletjes een stokje van 7 centimeter.
  4. Verwarm een coating, copertura, of chocola au bain-marie (of in de magnetron tot het vloeibaar is). Even laten afkoelen, maar niet hard laten worden.
  5. Dip het bolletje in de coating en daarna meteen door een eventuele garnering.
  6. Leg de lolly’s terug op de koude plaat en laat ze aanharden.

caroline-recept-1_web-300x202caroline-recept-2_web-300x199caroline-recept-4_web-300x199

Ik heb hier pistachecoating gebruikt en pistachenootjes als garnering. Voor de rode lolly’s heb ik aardbeiencoating met merenguestrooisel gebruikt.caroline-recept-5_web-218x300

Coating kun je zelf maken met chocola en pasta’s of kant-en-klaar inkopen. De garnering kun je ook zelf maken of kopen. Denk aan amaretto koekjescrumble, kokosstrooisel en gemalen hazelnootjes. Veel producten heb je waarschijnlijk al op voorraad. Door de semifreddo kan ook altijd nog een variegato. Gebruik hiervoor geen variegato met stukjes, anders hecht de coating niet goed.

Denk ook aan een goede verpakking. Zeker met de kerstdagen is de verpakking ook belangrijk.

Altijd op de hoogte blijven?