Koffie, chocolade en ijs
Wil je aan de slag met de ingrediënten koffie, chocolade en ijs? Marcel Vermeulen van Ciolato di' cello in Voorhout deelt op deze pagina vier recepten waarin de kruisbestuiving tussen deze productgroepen samenkomt.
Warme chocolademelk
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 45 gr chocolade (53%, Tanzania)
Werkwijze
- Verwarm de melk en de chocolade met je koffieautomaat.
- Serveer in een hoog glas met een toef slagroom en wat cacaopoeder erop.
Affogato
Ingrediënten
- 1 bol vanille-ijs
- 1 espresso
Werkwijze
- Doe een bol vanille-ijs in een groot koffieglas.
- Serveer hierbij in een kannetje een espresso zodat de klant het zelf bij elkaar kan voegen. Dit geeft nog meer beleving.
Frappuccino (ijskoffie)
Ingrediënten
- 1 bol vanille-ijs
- 2 espresso
- 100 ml volle melk
- 1 eetlepel suiker
- slagroom
- karamel- of chocoladesaus
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender.
- Mix.
- Serveer vervolgens in een hoog glas met een flinke toef slagroom en wat karamel- of chocoladesaus erover.
Koffie-ijs
Ingrediënten
- 800 gr witte basismix
- 100 gr espresso
- 45 gr room
- 30 gr rietsuiker
- 23 gr inuline
- 2 gr gemalen koffie
Werkwijze
- Mix alle ingrediënten goed.
- Draai het geheel af als roomijs.