Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.
Recept en foto's: Bakeplus
Ingrediënten:
- 3500 gram Melkmix
- 280 gram AromItalia Exp.
- Hazelnoot fijn
- 75 gram Dextrose
- 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
- Gesmolten chocolade
Werkwijze:
Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.
- Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
- Voor de variegato: breek de schuimplakken
- Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade
Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.
Draai de mix af in de ijsmachine.
Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.