A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten trekken geeft een intensere smaak en is zeker aan te raden. Een recept van Bakeplus.
Collegiale tip
Schep een bak kleine bolletjes dropijs en bewaar dit in de vriezer. Wanneer u frambozensorbetijs draait, pakt u de harde bolletjes dropijs en gebruikt dit als variegato. Dit scheelt tijd.
- Stap 1
Meet 1.000 gram melkmix af.
Stap 2
Voeg 70 gram Liquirizia toe.
Stap 3
Mix de droppoeder goed door melkmix.
Stap 4
Weeg het framboosgruis af en pureer.
Stap 5
Voeg 1.585 gram sorbetmix, 200 gram water en 15 gram Aromultina toe.
Stap 6
Meng het geheel nogmaals goed.
- Stap 7
Draai beide ijsjes af in de ijsmachine.
Stap 8
Pak de twee afgedraaide smaken om de ijssmaak te gaan opbouwen.
- Stap 9
Doseer een toef frambozensorbetijs.
- Stap 10
Doseer toeven dropijs.
Stap 11
Bouw de bak in zijn geheel op.
Stap 12
- Decoreer met frambozen dropsnoepjes
- Bron: Vakblad IJs 39-2017
- Tekst en beeld: Bakeplus