RECEPT | De combinatie van koffie en ijs is razend populair. Vooral de jonge generatie staat hier graag voor in de rij. Met deze creamy herfst traktatie van mascarpone en koffie biedt je gasten dit najaar precies het comfort waar ze naar op zoek zijn.
Creamy Cookies Coffee
Dit rijke en romige ijs combineert het beste van twee werelden: de volle aroma’s van koffie en de knapperigheid van heerlijke koekjes.
Ingrediënten
- 3.488 gram basismix
- 88 gram Mascarpone premium pasta MEC3 4,5 kg
- 124 gram Cookies Coffee WOW MEC3 pasta
- 308 gram Cookies Coffee WOW MEC3 variegato
Bereidingswijze
- Meng beide pasta’s met de melkbasis. Roer het geheel goed door en voeg toe aan je ijsmachine.
- Draai het ijs af en meng tijdens het uitdraaien de variegato door het ijs heen. Breng het geheel in vorm en plaats het daarna gedurende 10 minuten in de shockvriezer.
- Decoreer met de rest van de variegato.
Tips
- Cookie Coffee is ook ideaal als dessert.
- Geef het ijs een Italiaanse tiramisu twist door het te decoreren met lange vingers en er een beetje amaretto aan toe te voegen.
Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje in ons dossier Recepten. Hier staan alle recepten die de afgelopen jaren in Vakblad IJs zijn verschenen.
Wil je meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nl of kijk op www.laan.nl/recepten.