Een puur recept, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Maak als ambachtelijke ijsbereider gebruik van pure smaken. IJs met kruiden en specerijen brengen verrassende sensaties, je weet niet wat je proeft! Kurkuma is een van de trendy kruiden van onze smaakmaker John en kon dus niet ontbreken in onze receptenreeks.
Ingrediënten
- 2.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
- 2.000 gram Sorbetmix 40 Brix
- 2.000 gram Fruitlife Ananas puree
- 180 gram Fabbri delipasta Ananas
- 15 gram Kurkuma
- 20 gram emulgator
Werkwijze
- Weeg de grondstoffen volgens het recept af.
- Verwarm 500 gram sorbetmix tot 65°C. Voeg dat toe aan de kurkuma.
- Meng dit met overige sorbetmix, delipasta ananas, ananaspuree en emulgator. Controleer de Brix waarde van de compositie: 29 Brix.
- Voeg daarna de melkmix toe. Meng dit met een staafmixer. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine.
- Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte, gedroogde ananasschijven.
Handeling
Gekonfijte, gedroogde ananasschijven.
Snij een ananas met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50°C.