Amandelijs

24 juli 2012

Benodigdheden:

  • 450 gram amandelen
  • 4.000 gram basisijsmix
  • 20 gram invertsuiker
  • Stap 1: amandelen op 200 graden in de oven roosteren, circa 15 minuten
  • amandel_stap_1_mobile_
  • Stap 2: De molen vullen met amandelen (de hoeveelheid is afhankelijk van hoeveel men wil)
  • amandel_stap_2_mobile_

Stap 3: na ongeveer een kwartier zijn de amandelen tot pasta gemalen. Spatel het restant uit de molen.

Stap 4: Vul een emmer met de basisijsmix en voeg de amandelpasta toe. Gebruik per liter ijs ruim 112,5 gram amandelpasta. Roer goed door.

amandel_stap_4_mobile_

Stap 5: voeg de invertsuiker toe en roer weer goed door.

amandel_stap_5_mobile_

Stap 6: doe de mix in een bokvriezer en laat het tot ijs draaien.

amandel_stap_6_mobile_
  • Stap 7: het resultaat!
  • amandel_stap_7_mobile_

Altijd op de hoogte blijven?