In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!
Tekst en foto's: Bakeplus
Benodigdheden
- 4000 g Base Mezzo melkmix
- 120 g Fabbri delipasta almond
- 120 g Fabbri delipasta ananas
- 20 g Emulgator
Stap 1
Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af.
Stap 2
Meng de grondstoffen met de staafmixer.
Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.
Stap 4
Gebruik voor de garnering 200 gram Royal Steensma caramelvulling. Bereid de caramelvulling voor. Roer goed door en spatel de vulling in een spuitzak.
Stap 5
Bouw de bak in lagen op en meng de caramelvulling tussen de lagen en over het ijs. Modelleer het ijs in uw huisstijl.
Stap 6
Decoreer het ijs met ananas, geroosterde amandelen en chocolade schotten.