De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.
Tekst en foto's: Bakeplus
Benodigdheden
- 3075 g Suikerstroop 40%
- 750 g Water
- 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
- 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
- 125 g Aromitalia
- Aardbeien pasta
- 45 g Citroensap
- 10 g Kaneel
- 30 g Emulgator
Stap 1
Weeg de grondstoffen volgens het recept af.
Stap 2
500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.
Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.
Stap 4
Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.
Stap 5
Decoreer het ijs.
Stap 6
Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.