Word vanille-ijs met kaviaar de zomerse smaaktwist in Knokke-Heist?

8 april 2025 Redactie Food Insta Crème à l'Aise
NIEUWS | De Belgische ijssalon Crème à l’Aise opende recentelijk haar deuren en presenteert een ijskaart die verder gaat dan de traditionele ijssmaken.

Initiatiefnemers Maarten Chudzicki en Aline Arnouts, tevens ondernemers van een nabijgelegen supermarkt, transformeerden een voormalige opslagruimte tot een modern ijssalon. De ondernemers namen de voorbereiding serieus en volgden een intensieve opleiding aan de Carpigiani Gelato University in Bologna om de fijne kneepjes van het ijsbereidingsvak te leren.

Gelato met een twist

Wat Crème à l’Aise onderscheidt, is de introductie van gedurfde smaakcombinaties. Geen standaard bolletjes, maar dagvers gedraaide gelato met verrassende twists. Naast een basisaanbod van klassieke smaken, biedt de crèmerie varianten zoals matcha-ijs met zeezout en olijfolie. De meest opvallende creatie is echter vanille-ijs dat geserveerd wordt met een portie Belgische kaviaar. "De combinatie lijkt vreemd, maar wij waren metéén verkocht," aldus Aline Arnouts over het idee dat ze opdeden in een Antwerps restaurant.

25 euro

Volgens de uitbaters is het aanbieden van deze exclusieve combinatie geen primair winstmotief. "Je bestelt één of meerdere bolletjes vanille, en het potje kaviaar kost 25 euro," legt Arnouts uit. "Daar doen wij amper winst op, want de inkoopprijs van de kaviaar ligt niet veel lager. Het is vooral onze bedoeling om iets leuk en exclusief aan te bieden." De reacties van de eerste klanten waren positief. "We hebben gemerkt dat dit afgelopen weekend al goed in de smaak viel," aldus Arnouts.

Bron: Nieuwsblad

Altijd op de hoogte blijven?