De Evenementenhal in Gorinchem staat op 5, 6 en 7 maart in het teken van Bakkersvak en IJs-Vak. Wat is er voor ijsbereiders allemaal te beleven op deze vakbeurs?

Allereerst biedt Bakkersvak en IJs-Vak een goed gevulde beursvloer met de laatste trends en innovaties. IJsbereiders kunnen hier terecht voor inspiratie, nieuwe vaktechnieken, machines en grondstoffen van bekende en nieuwe leveranciers. Daarnaast biedt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum alle drie de beursdagen een programma met onder andere een ijsontbijt, de IJsVak Wedstrijden en het IJsVak Gala. Hoe ziet dit programma eruit?

Programma zondag 5 maart

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders trapt de eerste beursdag af met een ijsontbijt. Daarnaast geven zij deze dag een demonstratie en gaan de strijd met elkaar aan in de wedstrijd de Meesterlijke Smaak. Gedurende de hele dag kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete smaak en aan het eind van de middag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gedurende de ochtend vindt op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden IJsspatel plaats. De 24 genomineerde ijsbereiders draaien live hun stracciatella-ijs. “Stracciatella ligt overal in de vitrine, maar het is een enorm moeilijke smaak. Het mooie aan deze smaak is dat je de basis goed proeft. Stracciatella-ijs is een kwestie van smaak, geduld en een goede stracciatella getuigt van echt vakmanschap”, aldus Theo Clevers, voorzitter IJsvakwedstrijden.

Programma maandag 6 maart

Op de tweede dag vindt de tweede IJsVak-wedstrijd plaats, de Gouden IJscreatie. Deze wedstrijd draait om de beste, mooiste en lekkerste ijscoupe/-creatie van Nederland. Live op het podium gaan ijsbereiders twee aan twee de strijd aan. De opdracht: maak binnen zes minuten vier identieke ijscreaties.

Die avond organiseert Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het IJsVak Gala. Tijdens dit gala maakt de wedstrijdorganisatie de winnaars van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie bekend en onthult de wedstrijdsmaak voor 2024.

Programma dinsdag 7 maart

De laatste dag van IJs-Vak staat in het teken van de studenten van het IJscentrum. De exactie invulling is nog niet bekend, maar ze worden aan het werk gezet om te laten zien wat een ijsbereider in spé allemaal leert en kan.

En er is nog veel meer te beleven. Bijvoorbeeld de foodmarket-straat waar alle zintuigen geprikkeld worden, de verschillende lezingen en presentaties in het Kennistheater en de Dutch Pastry Award.

Wil je IJs-Vak bezoeken? Registreer hier dan gratis je bezoek met code MP1192!

Altijd op de hoogte blijven?