Wat mag de ijsbranche najaar 2024 niet missen?

25 juni 2024 Redactie Vakblad IJs Esmee de Winter
EVENEMENTEN | De zomer staat voor de deur, maar Vakblad IJs blikt alvast vooruit naar het najaar. Dan staan er weer allerlei beurzen, vakwedstrijden en andere bijeenkomsten op de planning. Waar moet de ijsbranche dit najaar heen?

Beko Najaarsdagen 2024

Zoals elk jaar organiseert Beko in 2024 weer de Beko Najaarsdagen. De beurslocatie Hart van Holland in Nijkerk staat op 16 en 17 september in het teken van het thema ‘Tijdloos genieten van het ambacht’. Deze najaarsbeurs geeft ambachtelijke bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders een vliegende start richting het najaar.

Südback 2024

Südback 2024 is een van de belangrijkste trend- en vakbeurzen van Europa voor bakkerij- en zoetwaren. De beurs vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2024 in Stuttgart. Südback omvat 55.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte met de belangrijkste gebieden van arbeids- en bedieningstechnologie, grondstoffen, koopwaar, winkelinrichting, verkooppromotie en diensten die verband houden met de bakkerij- en zoetwarensector.

Vakwedstrijden

Vakwedstrijden bieden kansen om het ambacht te tonen. Voor patissiers staat de Gouden Gard op het programma. De vereniging Gouden Gard organiseert jaarlijks deze vakwedstrijden voor jonge talentvolle patissiers en boulangers. De exacte datum en locatie van de Gouden Gard is nog niet bekend. Dit bepaalt de vereniging op basis van het aantal inschrijvingen. De inschrijving sluit 30 juni.

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

De Vakbeurs Foodspecialiteiten richtte zich oorspronkelijk op kaaswinkels. Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot een grote vers vakbeurs voor iedereen in de foodspecialiteitenbranche. Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 vindt plaats in Expo Houten op 30 september en 1 oktober 2024.

Empack Gent 2024

IJsfabrikanten die op zoek zijn naar inspiratie voor verpakkingen kunnen op 17 en 18 september terecht in Gent. Daar organiseert Easyfairs voor de tweede keer de verpakkingsbeurs Empack met een speciale focus op de voedings- en drankenindustrie.

Fachpack 2024

Ook in Duitsland kunnen ijsproducenten terecht voor verpakkingsinspiratie. Daar vindt van 24 tot en met 26 september Fachpack plaats in de Nürnberg Messe. Deze vakbeurs biedt bezoekers een breed scala aan relevante onderwerpen over de verpakkingsindustrie, zoals oplossingen voor industriële en consumentengoederen, verpakkingshulpmiddelen en verpakkingsmaterialen, maar ook voor verpakkingsproductie, verpakkingstechnologie, logistiek en verpakkingssystemen of drukwerk.

Intrafood 2024

Op 25 en 26 september 2024 vindt in Kortrijk voor de negende keer Intrafood plaats. Dit is een tweedaags foodevent voor grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux & Noord-Frankrijk. Ook technologie, loonwerk, laboratoria en onderzoekscentra komen aan bod.

BBB Maastricht 2024

In het beurscentrum MECC vindt van 7 tot en met 9 oktober de horecabeurs BBB Maastricht plaats. Exposanten en bezoekers zien deze vakbeurs als de verbindende factor tussen Nederlandse en Belgische horeca professionals. BBB Maastricht biedt een beursvloer, presentaties, masterclasses en proeverijen.

SIAL Paris 2024

Van 19 tot en met 23 oktober staat Paris Nord Villepinte in het teken van SIAL, een van de grootste foodvakbeurzen van de wereld. Deze zestigste editie biedt naast de beursvloer een uitgebreid kennisprogramma met internationale sprekers. Zoals altijd is er veel aandacht voor innovaties en trends op foodgebied.

Altijd op de hoogte blijven?