Waar kan de ijsondernemer dit najaar terecht voor inspiratie?

5 september 2023 Koos Groenewold

Op vakbeurzen en evenementen kunnen ijsondernemers terecht voor de laatste trends en innovaties. Je kunt er inspiratie op doen, kennis delen en netwerken. Waar kan de ijsbereider dit najaar heen?

Vipam relatiedag

Op woensdag 30 augustus organiseert Vipam International in Geldermalsen een relatiedag. Op het programma staan onder andere de presentatie van het najaarsassortiment, inspitatie voor de feestdagen en proeverijen en van chefs en leveranciers. 

Bakeplus event 2023

IJsbereiders kunnen op maandag 11 september terecht bij Bakeplus voor een speciaal evenement rondom het thema Borrel, Netwerk & Inspiratie. Meer dan 25 leveranciers presenteren hun producten en ideeën, en er staan verschillende proefsessies op het programma

Beko Najaarsdagen

De Beko-bedrijven organiseren op maandag 18 en dinsdag 19 september de Beko Najaarsdagen voor bakkers, banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders. Inspiratie en inkoopvoordeel staan centraal. Dit jaar vindt de beurs plaats op de nieuwe beurslocatie Hart van Holland in Nijkerk.

Gastvrij Rotterdam

Rotterdam Ahoy staat van 18 tot en met 20 september 2023 in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector en daarnaast een compleet aanbod van food en non-food producten en diensten. Op de beurs presenteren 500 leveranciers in food en non-food hun laatste innovaties. Daarnaast zijn er masterclasses, wedstrijden en proeverijen.

IBA 2023

In 2023 is het ook weer tijd IBA, de Duitse vakbeurs voor de bakkerij en zoetwarenindustrie die elke drie jaar plaats vindt. De editie van 2023 is opgebouwd rondom de thema’s Food Trends, Ambachtelijke Bakkerij, Gezondheid, Duurzaamheid, Digitalisering, Turnkey Solutions en Kwaliteitsmanagement. Deze vakbeurs, die van 22 oktober tot 26 oktober in de Fairground München, is ook interessant voor ijsondernemers.

Daarnaast staan er nog veel meer beurzen op het programma die interessant zijn voor de ijsprofessional. Denk bijvoorbeeld aan de Vakbeurs Foodspecialiteiten (2-3 oktober in Expo Houten) horecavakbeurs BBB Maastricht (9-11 oktober in Maastricht) en de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack in Mechelen (25 en 26 oktober). Houd onze agenda in de gaten voor interessante evenementen voor de ijsbranche.

Altijd op de hoogte blijven?