Verkiezing Groene Hart Streekproduct

8 december 2010

De derde editie van de Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2010 vindt op 1 november plaats. Verdeeld over twee voorrondes, op maandag 25 en dinsdag 26 oktober, wordt in zeven productcategorieën gestreden om een plaats in de finale.

De productcategorieën zijn dit jaar: kaas, zuivel, vlees en vleesproducten, niet-alcoholische dranken en sappen, alcoholische dranken, snacks en overige producten, zoals b.v. jams, brood en banket. Een vakjury beoordeelt de producten op smaak, ambachtelijkheid en streekeigenheid. Daarnaast zijn er ook punten te verdienen voor de presentatie en het verhaal om het product. Tijdens de finale is er ook een prijs voor het beste nieuwe product, ’t Groentje.

Iedereen die een bedrijf heeft in het Groene Hart en zelf op een ambachtelijke manier producten maakt van grondstoffen uit het gebied, mag meedoen. Dat kunnen agrarische bedrijven zijn, maar ook bakkers, slagers, vissers, patissiers, ijsbereiders en chocolatiers zijn van harte welkom. Iedere deelnemer mag met zoveel van zijn producten meedoen als hij wil, ook met producten die in eerdere edities hebben meegedaan. Meer informatie op www.groenehartkloppendhart.nl.

Altijd op de hoogte blijven?