1. IJs en Spijs is ‘IJssalon van het Jaar 2024’
De beste ijssalon van Nederland is dit jaar te vinden in Haps. Daar is IJs en Spijs van Mark en Jade van Gaal op 14 juni uitgeroepen tot winnaar van de titel ‘IJssalon van het Jaar 2024’. “Een ijssalon waar je zeker snel nog een keer naar terug wil, een terechte winnaar dus”, aldus de jury
2. Trends in ijsprijzen en ijssmaken
Het is volop zomer en nog steeds vakantie. De tijd voor consumenten om een ijsje te kopen. Wat vragen ondernemers voor een bolletje ijs? Welke smaken liggen er in de vitrine en wat zijn de trends? En welke ijssalons krijgen de beste beoordeling op Google?
Nieuwsbrief Vakblad IJs
Wil je in 2025 geen nieuws missen van Vakblad IJs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox
3. Unilever zet ijsdivisie in de verkoop
De ijsdivisie van Unilever is in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen verhuist de bedrijfstak naar Amsterdam, ook meldt Unilever positieve cijfers over het derde kwartaal, de komst van een nieuwe topman en een mogelijke beursnotering.
4. Van IJskar tot Madagaskar
Begin juni wordt bekendgemaakt welke ijssalon het beste van het jaar 2024 is. Zes ijssalons zijn genomineerd voor die titel: IJssalons De Smaak!, Chocolade & IJs, IJssalon Pisa, IJs en Spijs, ‘t IJshofje, Ciolato di’ Cello en IJssalon Luciano. Deze week spreken we met Djordy Dijkgraaf en Luc Blok van IJssalon Luciano Wassenaar.
5. Nieuw suikerarm ijs met goede textuur en smelteigenschappen
Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel ijs. De smaak kan nog wel verbetering gebruiken.